Heeft u geen klachten en wilt u informatie over het coronavirus, kijk dan op thuisarts.nl of de website van het RIVM.

 

Vanaf maandag 11 mei starten we weer langzaam op met de reguliere zorg.

* Spreekuren worden anders ingepland dan normaal zodat we ten alle tijden rekening kunnen houden met de 1,5 meter afstand.
* U dient altijd van te voren te bellen om een afspraak te maken, dit kan niet aan de balie
* De assistente beslist welke klachten op het spreekuur of het assistentenspreekuur gezien dienen te worden en welke klachten telefonisch of per mail behandeld kunnen worden.

* Kom zoveel mogelijk alleen naar de praktijk of laat uw begeleider buiten wachten.
* Kom stipt op tijd, er zijn beperkte plekken in de wachtkamer. Als u te vroeg bent bestaat de kans dat u buiten moet wachten.
* Tijdens het consult wordt er slechts 1 klacht besproken, hiermee voorkomen we uitloop van de spreekuren en daarmee problemen in de wachtkamer.
* Er is een apart spreekuur voor mensen met koorts en/of luchtwegklachten (het coronaspreekuur). Als u koorts en/of luchtwegklachten heeft geef dit dan duidelijk aan bij de assistente.

 Praktijkondersteuner
* Geleidelijk zullen de reguliere controles voor suikerziekte, hoge bloeddruk en chronische longziektes weer opgepakt worden. Ook de ouderenzorg zal worden opgestart. Omdat de patiënten van onze praktijkondersteuners tot de risicogroepen vallen zullen ze zoveel mogelijk telefonisch proberen af te handelen.
* De praktijkondersteuner GGZ  werkt ook grotendeels via telefonische contacten. Als het nodig is om persoonlijke een afspraak te maken zal er worden gekeken wanneer dit het beste kan worden ingepland.

Ziekenhuisbezoek
* Het Laurentius ziekenhuis en het Zuyderland ziekenhuis zullen ook de reguliere zorg op de poliklinieken geleidelijk weer gaan hervatten vanaf 11 mei. Meer informatie vindt u op de websites van de ziekenhuizen.
* Ook op de poliklinieken zijn de mogelijkheden nog beperkt door de corona-maatregelen. De huisarts kan in sommige gevallen overleggen met de specialisten zonder dat u zelf naar het ziekenhuis hoeft.
Het is door de coronacrisis erg druk aan de telefoon, ook de wachttijden kunnen langer zijn dan normaal: wij vragen hiervoor uw medewerking, begrip en geduld . Waarvoor bij voorbaat dank.